Ålänningar överallt

Har varit så trött senaste veckorna, tycker inte det spelar någon roll om jag sovit ut eller inte. Hade gärna haft sportlov denna vecka. Just känner jag mig lite piggare i alla fall! Hoppade över träningen förra veckan, men ikväll ska jag gå på ett pass.

Fick lite information om c-uppsatsen i fredags. Jag har hört från flera håll att min handledare är väldigt sträng, men det kanske är bra? Heller än sträng handledare och en slapp examinator än tvärtom! Det kommer att bli mycket jobb med c-uppsatsen, det är jag beredd på. Men lite roligt också tror jag. Min handledare har sex studenter, såklart är det en ålänning till med i den gruppen. Vad är oddsen? Dessutom ska vi ha en till åländsk föreläsare denna kurs, den tredje hittills på min utbildning! Stockholm kryllar verkligen av ålänningar.

På tal om Åland och ålänningar så tror jag jag kommer på torsdag kväll eftersom jag är ledig på fredag. Typ var tredje månad får jag ett Arken-sug och det börjar dra ihop sig igen... Om det är nån annan som är sugen förstås!


Hjärtdagen

Börjar ta tillbaka det där med pensionärslivet, har haft fullt upp i skolan i flera veckor nu! Idag måste jag börja skriva på uppsatsen som ska vara inlämnad på onsdag. I och för sig borde jag läsa några böcker först så jag vet vad jag ska skriva om. Helgen har i alla fall varit mycket bra! Joel var här men åkte med tidiga idag för att ge mig pluggro, han var snäll och hjälpte till och städa imorse så det ser riktigt bra ut här igen. Igår var Erica och Elliot här. Elliot tyckte nog det var lite stökigt för han hittade några gamla prillor eller "prill" som han kallade dem. Sen spelade han avancerade dataspel och bajsade på min toalett. Jag är en mycket stolt moster!

Nu ska jag försöka plugga och om jag är duktig får jag kolla lite på OS och läsa i den första Twilight-boken ikväll. Känner på mig att det är en bok i min smak! Nån som har läst dem?

Kärlek till er!


Tjuvlyssnat...

Jag älskar att tjuvlyssna på folk! Tyvärr är jag inte så diskret av mig, har märkt att jag ofta stirrar på de som pratar eller halvt vänder mig om för att höra bättre... Men konstigt nog brukar ingen titta åt mitt håll i alla fall! Hursomhelst tänkte jag dela med mig av tre konversationer som jag tjuvlyssnat till under den senaste veckan. De har alla gemensamt att det inte innehåller speciellt intelligenta kommentarer.

Konversation 1, två kvinnor i 30-års ålder (K1 och K2)

K1: Jag är verkligen jättedålig på huvudstäder och sånt! Borde man inte kunna sånt?

K2: Jag med! Men det är ju bara att googla eller så.

K1: Berlin t.ex. Är det en huvustad?

K2: Jag vet inte! Ligger det i Tyskland eller Österrike?

K1: Tyskland tror jag... Vänta lite, nu blev jag osäker!

K2: Jag sms:ar 118118 och frågar.

Konversation 2 pappa och liten son (P och S)

S: Pappa, vad betyder den där skylten?

P: Menar du den gula triangeln med röd kant? (Pekar på skylten för väjningsplikt). Jag tror att den betyder att man inte får parkera där.


Konversation 3 ung man och äldre kvinna (UM och ÄK)


ÄK: Hur är det med din bror? Har han familj?

UM: Ja han har två små barn. Han är tillsammans med en åländska så barnen kommer att bli tvåspråkiga.


Nöjd med mig själv idag!

Jag hämtade min mattetenta idag, fick B (skala A-F). Jag fick A på tre av fyra delar, men bara D på den fjärde delen. Men den började jag med ca. 15 minuter innan den fem timmar långa tentan var slut så jag är väldigt nöjd över att jag blev godkänd på den delen! Har förresten fått B på nästan alla kurser, ett A och ett C har jag. När man blir nöjd över sitt betyg blir man sporrad till att få bra på nästa kurs också, men det viktigaste är ju såklart att man blir godkänd.

Ikväll är det torsdag, vilket innebär core kl. 19. Jag gillar core! På tisdagar går jag gympa (ja, jag säger ju att jag är panschis). Men den är också väldigt bra, där är fokus mer på kondition medan core är mer fokus på styrka och balans. Jag tycker faktiskt att jag varit rätt duktig som har tränat två gånger i veckan sedan september, med undantag för julen. Innan tränade jag ju aldrig. Kanske börjar jag med tre gånger i veckan snart?

Nä, nu ska jag sluta berömma mig själv och ta tag i disken, trevlig helg!


Lite svammel

Jag är trött. Somnade efter tolv och vaknade 05.20 imorse av någon underlig anledning. Jag har i några veckor en paus från mitt vanliga "pensionärsliv" eftersom jag är på praktik. Var med på ett möte idag där man diskuterade en del saker som jag nyligen läst om. Kände plötsligt att jag kommit ganska långt i utbildningen och att jag faktiskt vet rätt mycket, jag hänger liksom med i de pedagogiska diskussionerna! Men så går jag ju faktiskt den nästsista terminen också.

Joel har ju nu flyttat till Strandnäs och lämnat "my hoods". Så nu blir jag också en Strandnäsare när jag är på Åland. Men Västernäsare i själ och hjärta förstås. I alla fall så råkade jag tappa en av hans reservnycklar för en sisådär tre, fyra år sedan. Nu när han har lämnat tillbaka nycklarna visade det sig att de måste byta ut låset och det kostar 164 euro! Bittert.

P.S Britt, du som har koll: skriver man Västernäsare eller västernäsare?

RSS 2.0