Helgen?

Undrar vad jag skulle göra om inte internet fanns? Sitta och stirra i en vägg, spela blockflöjt eller brodera kanske? Det första jag gör, varje gång jag stiger innanför min dörr är att sätta på datorn och det som motiverar mig att komma upp ur sängen på morgnarna är att få kolla mejlen, facebook och bloggarna. Oftast har det ju inte hänt så mycket intressant under mina sovtimmar, men ändå...

Har lite besultsångest om var jag ska vara i helgen men det lutar åt att jag stannar här. Det var visserligen länge sedan jag träffade mina kära D&D men jag tror inte jag orkar åka hem två helger i rad. Vet inte vad jag ska hitta på om jag är här men en shoppingtur kan man ju alltid roa sig med... Kanske jag hinner träffa Elliot också, saknar honom!


Pensionärslivet

Ibland känns det som att jag lever ett pensionärsliv. Jag syfter inte bara på de faktum att jag följer På spåret nästintill slaviskt eller att jag för någon vecka sedan köpte Hemmets Journal för korsordens skull (!). Nej, jag tänker också på min utbildning. Nästan "alla" klagar på att de har fullt upp med en massa tentor och plugg hela tiden, men så känner inte jag! Visst, några gånger per termin har man mycket att göra och då kan jag ha fullt upp några dagar. Men på det stora hela känns det som att jag är en pensionär som är aktiv i en förening och går på intressanta möten (föreläsningar och seminarier) några gånger per vecka. Efteråt träffas vi och fikar. Ja, så lever jag och jag klagar inte! C-uppsatsen väntar runt hörnet och då blir det nog andra bullar...

Pinsamheter

Okej, jag ger bloggen ett till försök! Ska försöka uppdatera lite då och då.

Den nya kursen verkar intressant. Vi ska få jobba med olika fall och se på dem från flera perspektiv. Kursen innehåller också en del filosofi och det gillar jag! Idag på första seminariet skulle vi presentera oss kort. Det finns en till ålänning i min klass så läraren frågade om vi kände varandra. Jag sa nåt om att jag tror att jag har sett henne på Rosella, men hon kände inte igen mig alls. Kul med en ålänning i klassen i alla fall, har ju bara sett dem i korridorerna förut.

Kom att tänka på pinsamheter. Ibland kan jag mitt i allt få en ångest-känsla över något pinsamt jag sagt eller gjort, trots att det var flera år sedan det hände! Jag vet att det är otroligt onödigt och slöseri med energi, för det är väl knappast någon annan som går och stör sig eller skrattar åt det jag sagt eller gjort. Och om de gör det, så kan jag ju ändå inte göra något åt det. Jag borde verkligen försöka ändra mina tankevanor. Joel sa något klokt om pinsamheter, han menar att en situation inte blir pinsam om inte den som gjort det pinsamma själv tycker att det är pinsamt. Det är ju ofta reaktionen hos den som gjort bort sig som avgör om andra uppfattar det som pinsamt eller inte. Så i framtiden tänker jag i sådana situationer behålla lugnet och låtsas som det regnar!


To blog or not to blog...

That is the question. Ibland vill jag blogga, ibland vill jag inte blogga. Eftersom mitt liv inte är så värst spännande skulle det vara lite ointressant att varje dag läsa om vad jag har gjort. Dagens inläggen skulle i så fall se här: "Hej bloggen. Idag har jag varit på en föreläsning, jag har börjat en ny kurs. Den handlar lite om etik och sånt. Sedan åkte jag hem. Jag kokade potatis, det händer max fem gånger i året. Nu ska jag dricka lite kaffe. Hejdå bloggen".

Sånt orkar ni väl inte läsa???


RSS 2.0