Framtidsplaner?

Jag blev inspirerad av Malin och tänker också göra en lista på hur jag vill ha det i framtiden... Brukar inte ofta tänka i dessa banor, men jag tror det kan vara bra att göra det ibland! Men hur framtiden blir kan man aldrig veta, så det är bäst att inte planera för mycket.

Jag vill bo:
gärna i Mariehamn. Vet inte om jag vill ha eget hus, inte på många år i alla fall!

Jag vill jobba:
på sistone har jag blivit lite sugen på att jobba som specialpedagog och kanske hjälpa barn med typ läs- skrivsvårigheter

Jag vill resa till:
New York, Tokyo, Egypten, Grekland m.m. m.m.

Jag vill leva:
hälsosamt och miljövänligt

Jag vill ha:
en bebis om 5-10 år kanske

Trött

Jag är så trött... Gäspar ungefär var 15:e sekund. Blir nog sängen tidigt ikväll. Jag kom på att jag har flyttat tre gånger på ett halvår nu, ska bli skönt att få ett hem som jag får ha kvar. Imorgon ska jag ta mina sista saker till Lidingö, städa Lisas lägenhet och åka till Åland på kvällen. Vill ha en lugn och mysig helg efter denna stressiga vecka. På söndag kommer Joel med till Stockholm och hjälper mig montera möblerna som är kvar!




Stressig tillvaro

Hade utvärdering med min lärare för den här kursen för en liten stund sedan. Fick G+ och inte VG på grund av att jag hade haft resultat och diskussion i samma stycke i examinationsuppgiften...

Igår var verkligen en stressig dag. Var borta från klockan 09.00 till 23.00. IKEA tog hur lång tid som helst, jag visste inte att man måste hämta sina möbler själv när man skall ha hemkörning. Här kommer en del av de grejer jag köpte: djupa tallarikar, glas, teskedar, köksbord, fyra stolar, fåtölj, bäddmadrass, sekretär, små mattor, lampor, överkast, diskställ, klädhängare m.m. Mycket fint! Min snälla syster tog allt utom möblerna i sin bil och så åkte vi till Lidingö (med vissa problem att hitta till min lägenhet, men det ordnade sig rätt fort...) Jag tyckte lite synd om Elliot, dels för att jag värmde hans barnmat för länge så han brände sig och dels för att han måste vara borta så länge. Men han hade sovit bra i bilen på vägen tillbaka. När E&E hade lämnat lägenheten fixade jag i ordning lite grejer och sedan kom leveransen och jag hjälpte till att bära möblerna. Nu har jag något med grejer att montera... Imorgon är jag ledig från skolan men har ändå tusen saker att fixa. Men snart ska det bli så fint!

Jag - unik?

Ikväll ringde ett okänt nummer på min mobil. Det visade sig vara en kvinna från SR. Hon lät ganska bestämd och undrade om det var i mitt namn TV-licensen skulle stå. Jag svarade ja och sade att det gick bra att jag skulle börja betala den från och med idag. Först när jag hade lagt på insåg jag mitt misstag... Jag har ju ingen TV! Jag tror att jag är ganska unik som betalar TV-licens utan att ha en TV, men jag ska ju i alla fall skaffa en inom en ganska snar framtid.

Idag har jag också shoppat H&M jeans, grå tröja och festlinne för ca. 600 kr, nice price.

Jag är lite sugen på...


Jonas sekretär 1395:-



Bestå Jägra tv-bänk 1095:-

image31

         Björkudden matbord 795:-



Stefan stolar 149:- st



Erslöv matta 249:-

Något som tilltalar er läsare?

12/1

Nu är jag hemma efter dagens bravader. I dagsläget finns det handdukar, lakan, tallrikar, kastruller, stekpanna, bestick, ljus och liknande på plats i Lidingölägenheten. Jag och mamma köpte en kruka och en blomma också, så det känns lite mer hemtrevligt där. Det fattas egentligen "bara" kläder och så möbler förstås! Vi träffade Erica och Elliot på Gallerian i Stockholm. Elliot har fått nån liten tand men han ville tyvärr inte visa den eller dem. Världens gulligaste bebis! Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på, läsa och se på TV antagligen. Tur att jag inte är en sån som får ångest över att vara ensam en lördagkväll i alla fall. Nu ska jag surfa vidare på IKEA:s hemsida.

God morgon!

Steg upp klockan nio idag. Egentligen en perfekl tid att gå upp när det är helg tycker jag. Nu sitter jag och väntar på mamma som är på väg till Stockholm. Hon har med sig lite grejer till nya lägenheten så vi ska åka dit med dem. Sen kanske vi ska städa lite i den här lägenheten, eftersom jag snart skall flytta. Men det går nog ganska snabbt så jag efter det vet jag inte vad vi ska hitta på! Fika på stan med Erica och Elliot kanske?

Jag sitter och grämer mig åt min examinationsuppgift. I natt när jag skulle sova insåg jag att jag hade glömt att ta upp två referenser i min referenslista. Jag är annars nöjd med min uppgift, men jag tror läraren är noga med att referenslistan är korrekt, så risken finns att jag får lägre betyg p.g.a. det. Bara jag hade kollat igenom den en gång till... I vilket fall som helst ser jag fram emot den nya kursen som jag ska läsa på Stockholms universitet. Den handlar bl.a. om hur barn lär sig prata, läsa osv. Tycker i alla fall jag är intressant :-) Ha en trevlig helg kära läsare!

Lägenhetsbestyr

Hej alla kära bloggläsare, nu är jag tillbaka efter jullovspausen! Jullovet var jätteskönt. Jobbade fem dagar på Hallen, läste mina böcker, gjorde examinationsuppgiften och umgicks med nära och kära osv. Det var inte alls så jobbigt med skoluppgifterna i alla fall, jobbade några timmar varje dag efter nyår och blev färdig igår. Idag har jag fixat el till min nya lägenhet och gjort en adressändring. Jag åkte dit första gången ikväll. Det tar ca. 50 min så det kommer ta lite tid alla gånger jag ska åka fram och till baka med min kappsäck. Men det ska nog gå bra ändå, jag klara mig utan bil.

Lägenheten var helt okej! Saknade några köksskåp samt frys och ugn. Ugn var ju extra tråkigt att inte ha måste jag säga... Jag får väl köpa en microugn fast jag har tänkt klara mig utan. Det var vita väggar och gulspräckligt golv. Jag tyckte lägenheten kändes större än vad jag hade trott, men det kan mycket väl bero på att den var omöblerad. Jag undrar om jag får plats med en bäddsoffa, det skulle ju vara bra att ha om man får besök, men samtidigt vill jag inte "övermöblera" lägenheten. Ser jättemycket i fram emot måndag då Erica följer med mig till IKEA. Hoppas jag hittar fina och billiga möbler! Att ha egna möbler och skapa sin egen stil i lägenheten tycker jag skall bli riktigt roligt, med tanke på att jag aldrig har gjort det förr. Men nog kommer det gå åt en hel del pengar... Jag har ju t.ex. ingen TV och dator ännu.



RSS 2.0