Halloween

Vilket fint väder det är! Jag sitter nu på lärarhögskolans bibliotek, gick hit från Fridhemsplan. Det är inte så långt, men ändå, jag tror mitt lokalsinne har blivit bättre. Har faktiskt planer på att gå ända in till city på vägen tillbaka, ungefär 3 km. Man måste ju passa på att vara ute när solen skiner. Nu ska jag ta itu med lite skolarbete.

Trevlig Halloween! (eller hur man säger)


image11

Somliga går i trasiga skor

Pratade precis med Lisa, ser ut som det blir inflyttning på tisdag den 6:e. Det blir nog bra! Så jag får fira min 21-års dag där, trevligt. Den nya kursen verkar vara mer krävande än den förra. Mer böcker att läsa och fler dagar i skolan. Men jag antar att det här är det mer normala, förra kursen motsvarade knappast en 40 timmars arbetsvecka.


Jag har ofta svårt för att hitta skor. Hittar jag ett par använder jag dem tills de går sönder. Jag är verkligen ingen skofantast men igår köpte jag ett par fina på Wedins. Ungefär såhär ser de ut:

image8
Nej nu känner jag mig jättetråkig men jag kommer inte på något mer att skriva...

Björn Afzelius...

... har fina låtar som man kan lyssna på en regning och dimmig lördag sent i oktober! Min favorit är Ljuset, han skrev den när han fått reda på att han var dödligt sjuk. Jag är faktiskt så dålig på datorer att jag inte kan lägga in en youtubelänk här, så ni får söka själva!

I torsdags hade min klass lite avslutningsfirande. Vi var ute på flera ställen på söder. Det var trevligt, men jag orkade inte vara ute så länge. Jag såg en bekant ålänning på ett ställe och på Medborgarplatsen gick Johan Glans förbi. Kanske önskar jag mig Kvarteret skatans DVD-box i födelsedagspresent?
image6
Johan Glans

Dagens mat: Kycklinggryta (eget recept, ej tillagad ännu)
Dagens bok: Camilla Läckbergs Olycksfågeln




Old pics

Nu är man på Åland igen. Examinationsuppgiften blev inlämnad i tid av mig, vissa i min grupp gjorde inte det. Undrar om de blir underkända. Jag tänkte sätta in lite bilder på min bildlösa blogg. Det första kortet är på Joel från i somras där han modellerar med Bregottkorna 
(kortet är tagit i Skåne där Bregottreklamen spelas in). Sedan måste jag sätta in ett kort på Elliot som fyller fyra månader idag! Grattis!
image3

Elliot bara tre veckor leker med sin pappa
image4

Examinationsuppgiften

Hm, datorn säger att virusskyddet har gått ut, vad gör man då? K är inte hemma.
Denna dag har jag skrivit på examinationsuppgiften mest hela dagen. Jag är nog rätt nöjd med det jag har skrivit, men problemet är att jag är långt ifrån klar med den och den skall vara inlämnad klockan 13 imorgon! Jag får helt enkelt gå upp tidigt imorgon. Jag skulle ju bli bättre på att planera?!

Pluggpanik

Idag har jag träffat Lisa, vars lägenhet jag ska hyra när hon är i Spanien i 10 veckor. Den är 20 kvm och ligger på Norra Stationsgatan. Det är promenadavstånd till lärarhögskolan.  Hon ska lämna kvar alla sina möbler och även datorn, det var skönt att höra. Jag kommer flytta dit ungefär den 5 november. Jag tyckte det verkade jättebra alltng!

Denna vecka är extremt stressig. Klockan ett på fredag ska examensuppgiften vara inlämnad och jag har inte börjat än. Jag håller på med alla de andra uppgifterna jag också måste göra. Vissa förstår jag mig inte på, t.ex. "presentation av och reflektion över ett sokratiskt samtal". Ska jag hitta på ett sokratiskt samtal, eller ska jag berätta om ett jag varit med om? Ja, ni förstår knappast heller... Måste nog maila läraren. Nu är min bloggpaus slut och jag ska återgå till boken "Läraren i etikens motljus" Snark....

Ålandsveckan

Efter en veckas bloggpaus är jag nu tillbaka! Jag har nyligen anlänt till mitt rum i Hagsätra. Vi har ju något slags lov den här veckan (eller så är det tänkt att man ska skriva på examinationsuppgiften...). Jag har varit på Åland sen förra fredagen. En tjej jag satt bredvid på bussen till Stockholm idag fes flera gånger så det stank, inte så trevligt. Veckan som gått har annars varit jätterolig. Joel har verkligen en musikalisk och underhållande släkt så 100-års kalaset var riktigt trevligt! Imorgon ser jag framemot att träffa Erica och Elliot. Ikväll blir det nog bara plugg. Trevlig helg på er!

Kanelbullens dag

Jag är så nöjd över klänningen jag köpte på Gina tricot idag! Den är julröd och glansig, så fin! Undrar bara om jag ska ha leggings eller strumpbyxor till? Jag provade ett par glansiga leggings på H&M och de var snygga men det kanske blir "too much". Å andra sidan känns matta för vardagsaktiga när man ska på kalas. Svårt!

Idag har varit en rolig dag i skolan också. Vi lekte som vanligt. Först lekte vi "Hela havet stormar", den där leken där man tar bort en stol och en blir utanför. Sedan provade vi en annan variant där det till slut bara fanns en stol kvar som alla 20 personer satt på... Stolen höll faktiskt. Man får leka mycket på högskolan!

Jag har också funderat mer över byte av inriktning och det lutar nog att jag ansöker om att byta till Språk och språkutveckling. Men jag har inte lämnat in papprerna än!

Vill ha helg

Veckan har hittills varit rätt tråkig. Jag har mest suttit inne förutom då jag varit på kortare promenader och till butiken. Känner mig forfarande trött och förkyld. Man blir knappast piggare av att ha inte pratat med någon alls förutom Kerstin som jag bor hos och lite i telefonen förstås. Imorgon har jag skoldag hela dagen så då får jag i alla fall vara lite social.

Helgen som kommer bli destomer händelserik! Joels föräldrars 100-årskalas, mammas födelsedagskalas och Daniela som kommer till Åland. Ska bli jättekul hoppas jag. Och det är ju redan onsdag kväll - alltså snart helg!

På bättringsvägen...

...tror jag minsann att jag är! Igår mådde jag jättedåligt, spydde en gång och orkade knappt sitta vid datorn (då är det illa). Idag känner jag mig lite piggare men är hemma och tar det lugnt. Hoppas jag inte missat mycket i skolan bara.
Så skönt att känna att man börjar må bättre igen.  Nu måste jag ju kolla igenom alla bloggar jag missat!

RSS 2.0