Tenerife

Dags för en uppdatering kanske? Sitter som vanligt i skolan och surfar en liten stund efter att jag har slutat.

I söndags kom jag hem från Teneriffa. Flyget var försenat med nästan två timmar. Först var det någon som hade checkat in men inte kommit till planet, sedan något fel på en dator på flyget vilket ledde till att en flygrädd passagerare med fru lämnade planet när det äntligen var klart för att lyfta. Resan har annars varit bra, trots att detr var mulet i tre dagar. På måndagen brände jag upp mig ganska mycket, fick lite röda fläckar här och var t.o.m. på fötterna. Visste inte att jag var så känslig för solen... Vi hyrde bil en dag och var uppe i bergen. Teneriffa har ju Spaniens högsta berg men eftersom det var molnigt den dagen såg vi inte det så bra.

En dag mådde jag lite dåligt när jag gick och tittade i butiker. Trodde först att det berodde på att jag inte hade ätit något sedan frukosten men det blev inte bättre efter att jag hade ätit. Jag fick gå och spy i en buske vid strandpromenaden, lite pinsamt. Sen insjuknade fyra andra av sällskapet på åtta personer, det konstiga var att alla fick på olika dagar. Men ingen blev riktigt dålig i alla fall, jag mådde bra redan dagen efter. Så på det stora hela var det en skön och bra resa och jag skulle gärna åka snart igen!

7 sanningar

Ja, jag blev ju utmanad av Erica för ett tag sedan så jag ska försöka få till sju sanningar om mig.

1. Jag fuskade i Postens tecknetävling i 8-årsklassen - och vann! Det var min 13-åriga syster som hade gjort teckningen och jag bara färglade. Jag fick t.o.m. ett diplom med ett mycket fint omdöme. Pinsamt värre.

2. Dagen efter jag hade fått körkort körde jag på en hund som kom utspringandes på Ålandsvägen. Som tur är klarade sig hunden utan större skador och ägarna skrev i Messa nyan att det inte var mitt fel utan hunden som var galen (eller något liknande).

3. Som liten ville jag bli journalist. Jag och I gjorde en tidning som hette "Vi i trean". Jag ansåg mig väl vara någon slags chefredaktör och strök de flesta av hennes artiklar, tyckte väl att mina intressantare. Jag gjorde även en massa radioprgram med H och lekte matlagningsprogram med mamma.

4. Jag har alltid varit slavrig och glömsk. I sexan gick jag omkring med en full ryggsäck hela tiden, eftersom jag inte "orkade" plocka ur böckerna. Dock har jag bättrat mig mycket på senare år.

5. Jag är expert på årtal, både när folk är födda och när historiska händelser inträffat. Detta har jag "ärvt" från min mor.

6. Jag gillar all sorts frågesport. Ja, även "På spåret".

7. Jag kan äta väldigt mycket mat och ändå vara ganska smal. Och väldigt mycket godis också.

Long time ago

Här kommer en liten uppdatering! Jag trivs riktigt bra i lägenheten. Har en 32 tums platt-TV också, nice. Det som saknas i möbelväg är i princip bara en stor matta. Och en dator förstås. Men jag har kommit fram till att man klarar sig ganska bra utan dator, pluggar mer utan en i vilket fall som helst. Dessutom får man använda datorerna på univeristet gratis. Men det är klart att jag ska köpa en dator ganska snart! 

Det vi läser om just nu är också intressant, hur barn lär sig prata och läsa. Jag och en annan gjorde 
tester där elever i tvåan fick läsa en text och vi ska analsera vilka fel som de gör.

Förresten, nu är det bara 10 dagar kvar till Teneriffa! Jag har haft en himla tur med att jag inte missar så mycket i skolan den veckan, det är bara en tenta och två föreläsningar. Och tentan går lika bra att skriva direkt på omtentan. Trevlig helg!

RSS 2.0