Uppsatsskrivande

 Elliot liten

Sakta men säkert går mitt uppsatskrivande framåt... Jobbar i en timme och har sedan paus i två. Typ. Jag har en del kvar, men det är ju förstås några timmar kvar på den här kvällen.. Så jobbigt att man måste referera rätt och skriva refernslista också, sånt tar ju tid! På torsdag  ska jag träffa min gulleplutt Elliot igen! Och så vill jag gå på bio med min syster snart också!

Den här språkramsan tyckte jag lät lite kul:
-Ska jag ställa mitt paraply mot väggen?
- Ställ´et i stället i stället.

Humor på barnnivå... Ska testa på mina praktikbarn! Nej, nu ska jag tillbaka till min uppsats...

On the Rolf again

Gungar lite här!

Idag har jag plockat svamp. Jag var med Joels mamma i Hammarlandsskogarna. Det märktes att jag är en rätt ovan svampplockare. Jag gick länge omkring med en ynka minkantarell i påsen. Sen fick jag lite bättre flyt och hittade typ tio till. Men jag lärde mig i alla fall lite om olika svampsorter. Helgen har annars varit trevlig och lugn. Imorgon och på tisdag får jag kämpa hårt med hemtentan. Den går ut på att redogöra för hur man kan arbeta språkutvecklande och hur barns språkutveckling går till.

Tisdag och strålande sol

Nu har min praktik över för den här gången, ska tillbaka om tre veckor. Det har varit  både kul och jobbigt. Jag har är nog en lite för snäll fröken, måste jobba mer på min aukotoritära sida... Å andra sidan är det ju mest den riktiga lärarens jobb att säga till när eleverna är stökiga. Resten av denna vecka kommer att ägnas åt ganksa mycket plugg och så Åland på fredag.

I lördags kom Joel hit. Vi var på Tom Tits i Södertälje (nej, det är inte bara för barn). På kvällen var vi barnvakt åt Elliot när Erica och Robban var på fest. Det gick jättebra. Han är så duktig och tvättar sig själv efter maten och hjälper till när man byter kläder på honom. När jag läste en bok om en bebis som ramlar och slår sig började han "gnälla" och göra ogillande ljud när jag läste om att det var ont på bebisen. Jag läste om boken tre gånger och han gjorde samma ljud vid samma tillfälle varje gång! E och R hade också märkt att han gjorde så. Han kände alltså medlidande med bebisen! hur gulligt är inte det? På natten var han gnällig eftersom han höll på att få en tand. Men då var ju föräldrarna hemma och fick ta hand om honom.


Blogging is boring

Jag har noll lust att blogga nuförtiden. Mest för att jag inte kommer på något att skriva om?! Tråkigt att redogöra för vad man gör hela dagarna, särskilt då man inte gör något speciellt. Men jag trivs i alla fall bra på min VFU-plats. Känns som jag lär mig mycket varje dag! Hm, kan ju lägga upp ett gott recept (min middag ikväll)

Tomat och pastasoppa

Pasta (så mycket som man önskar)
500 g passerade tomater
2 grönsaksbuljontärningar
En matlagningsgrädde
4 dl vatten
Basilika
Lite svartpeppar

Koka pastan. Fräs löken i en stor kastrull och tillsätt "vätskorna", sedan allt det andra. Låt puttra i några minuter. Häll i pastan och servera med lite riven ost.


Hello hey

Undrar när de ska sätta på värmen här inne? Börjar bli lite jobbigt att gå omkring helt stel av kyla. Men idag känns det faktiskt lite varmare än vad det har gjort tidigare.

Idag var den andra dagen med tvåorna. Dom är gulliga men ganska pratiga. Jag fick följa med specialläraren när hon hade två barn som har lite problem med matten, vi övade på = tecknet. Eftersom jag är lite intresserad av att jobba som speciallärare frågade jag henne om det. Hon själv var inte utbildad specialpedagog och hon sa att man inte behöver vara det för att hjälpa barn som behöver extra stöd, utan att det kan räcka med att läsa lite extra kurser om läs- och skrivsvårigheter t.ex. Just nu tycker jag att det verkar roligare att hjälpa ett eller några barn i taget än att försöka hålla koll på en hel klass, men vi får se vad det blir.

Ikväll ska jag kolla på Idol, det är ju faktiskt roligt under auditions. Just det, eftersom jag alltid skriver om vilka kändisar jag har sett måste jag ju nämna att ja åkte t-bana med Linda Rosing imorse.

Over and out


Rolfen

Kom just in till min lägenhet, har varit på Åland från torsdag kväll. Jag förstår mig inte på folk som inte verkar ha något vett alls. Det här utspelade sig vid bordet bredvid mig på Rosella:

En mamma: Ursäkta, tänkte ni sitta kvar här en stund?
*får inget svar*
Mamman: Tänkte ni sitta kvar en stund? Jag tänkte gå bort ett par minuter. Kan jag lämna väskan här?
Tant: Jag tänker väl för fan inte passa din väska heller.
Mamman: Nej det måste du inte alls heller, jag bara undrade.
Tant: Jag har väl annat för mig än att passa din jävla väska.
Mamman: Jaja, ursäkta mig, det var en dum fråga. Du behöver absolut inte passa den.
Tant: Det var en idiotisk fråga.
Mamman: Ja men jag bad ju om ursäkt.
Tant: Kan du sluta tjata om det där nu!
Tantens gubbe: Ja för helvete, sluta tjata.

Kan man inte säga det på ett lite trevligare sätt?! Det stackars barnet blev säkert rädd när tanten och gubben lät så arga. Nästa vecka ska jag träffa många barn! Imorgon ska jag vara i en sexårsverksamhet, tisdag till fredag ska jag vara i en tvåa och mellan fredag och lördag barnvakt till lille Elliot! Ska bli jättekul alltihopa tror jag.


RSS 2.0