Gammal och glömsk?

Jag har blivit så glömsk! Men extra jobbigt är det ju att glömma saker i ett annat land... Den här helgen lämnade jag bibbaböckerna och Elliots mössa i Sverige, men glömde min svenska mobil på Åland. Suck! Så den som vill ha tag på mig i veckan får mejla, eller i nödfall ringa till min finska.

Ojoj!

Imorgon och på fredag ska jag vara vikarie. Ensam med 20 barn. HJÄLP! Min handledare är på kurs och fritidspedagoggen, som brukar komma till klassen en stund varje dag, är sjuk. Det är alltså bara jag och barnen. Känner mig ungefär som en kirurg som ska operera första gången. Fast liv och död handlar det ju inte om i alla fall. Nej, jag ska försöka tänka positivt. Någon gång ska ju vara den första! Men rätt nervös är jag ändå.

Söndag kväll

Klockan är halv sju och det är nästan kolsvart ute. Jag är jättetrött, har sovit en stund ikväll. Denna helg har jag inte gjort något speciellt, bara vilat, kollat på TV och ätit en massa mat. Joel var här och vi har lite som tradition att äta tortillas på helgerna. Vi har kommit fram till att tortillas mättar mer än tacos!

Idag var jag in till stan en sväng och träffade syster + kompis. På tunnelbanan började en afrikan prata engelska med mig. Det var lite jobbigt faktiskt. Han sa att jag var så beautiful och wonderful hela tiden. Det var i alla fall vad jag tror att han sa, jag hörde inte så bra.... Haha! Sen satte han sig mittemot mig och började prata om sig själv. Gäsp. Fast jag hörde knappt vad han sa så jag sa bara "what" eller ingenting. Detta var ändå inte lika jobbigt som irakiern jag satt brevid i bussen från Kapellskär i våras. Jag fattade heller inte vad han sa men han pratade ändå. Det konstiga var att jag stötte på honom två dagar senare när jag satt på pendeltåget från Södertälje och han fortsatte prata fastän jag inte förstod något.


Fundering

Bra med att vara vuxen:
-man kan äta glass innan middagen, vilket jag gör just nu. Oroa er inte, det hör till undantagen.
Mindre bra med att vara vuxen:
-man måste komma ihåg så mycket. Betala räkningar, lämna in intyg och papper osv. Idag har jag i alla fall fixat undan några sådana saker.

Blir jag vräkt?!

Jag fick nyss panik! Fick ett brev hem från SSSB (Sockholms studentbostäder) idag där det stod att de håller på med studieprövning. De kollar alltså upp att man verkligen är studerande då man bor i en studentlägenhet. Såhär står det på mitt papper: "Intygen måste vara SSSB tillhanda senast det 2008-10-08. I annat fall kommer ditt hyresavtal att sägas upp för avflyttning". Alltså imorgon! Jag vet ju inte ens vilka intyg det är dom vill ha. Men jag ringde precis dit och då sa hon att jag var en av de få som fått brevet senare. Så för mig gällde det att lämna in intygen den här veckan. Skönt att veta att man inte blir av med lägenheten i alla fall.

Idag hade vi en ålänning som föreläste på skolan. Det var några som tyckte att hon hade en sån konstig dialekt och frågade om hon var från Tyskland, men då sade hon att hon kom från Åland, vilket jag redan hade listat ut!


Vandrade i Stockholmsnatten

Igår gick Rosella från Mariehamn ungerfär halv tio vilket ledde till att bussen var framme i Stockholm strax före ett svensk tid. Typiskt nog missade jag den sista tunnelbanan till Ropsten med en par minuters marginal... Trött och irriterad bestämde jag mig för att INTE ta en taxi. Jag åkte först tunnelbana till Stadion började därifrån gå mot Ropsten. Fast jag råkade ta en lite underlig omväg... En timme senare var jag framme vid Ropsten och då visade det sig att nattbussen till mig hade gått för sista gången tio minuter innan. Så jag fick istället vänta på en buss som gick via Lidingö centrum. Därifrån gick jag sedan hem, sträckan är kanske 4 km. Klockan var lite efter tre när jag var hemma.

Haha, så där går det när man är för snål för en taxi. Dum knopp, får kroppen lida eller hur man säger.


Uppskjutarbeteende

Usch, det här känner jag delvis igen mig i... http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/artikel_1644135.svd

I natt satt jag uppe till ett och steg sedan upp klockan sex för att få arbetet inlämnat i tid TROTS att jag har haft en massa tid att jobba med det  de senaste dagarna. Intressant att det står att uppskjutarbeteendet kan ha att göra med att man har höga krav på sig själv, fast det inte verkar så. På något sätt tycker jag det känns bättre att få ett dåligt resultat på ett prov eller en uppsats om jag inte har pluggat så mycket, än om jag verkligen har ansträngt mig.

RSS 2.0