En måndag som känns som en fredag...

... eftersom jag ska åka till Åland idag! Har en hemtenta som ska vara inlämnad nästa måndag och det är bara fyra sidor som ska skrivas, blir en ganska lugnt med andra ord,

I fredags kom jag äntligen till IKEA. Jag och klasskamraten Åsa åkte dit tillsammans, men gick sedan på olika håll. Jag köpte en vit matta, planscher +ramar, en vas och köksprylar. Det var något tungt att släpa hem allt sen på tunnelbana och buss. I lördags var jag i Södertälje och busade med Elliot. Han är så söt och om man säger "klappa" så klappar han händerna. Sen gick jag och Erica och tog ett glas vin på ett litet ställe, trevligt. Jag var i alla fall hemma före tolv, så det blev ingen sen kväll. Igår gjorde jag inte mycket alls, var jättetrött. Tror att det är pollenallgerin (björk) som jag nu börjar känna av.

Nu ska jag käka lite och sen till tvättstugan!

Krokodiltårar

Idag har jag varit duktigt och skrivit på min examinationsuppgift som ska vara inne på fredag. Var lite trög med att komma igång och förstod inte riktigt vad den skulle handla om, men sen gick det bättre. Imorgon behöver jag inte ägna lika mycket tid åt den.

Jag stör mig på att folk använder krokodiltårar och björntjänst på fel sätt. Krokodiltårar betyder falska tårar och björntjänst är inget positivt. Jag påpekade det åt en bloggare men hon tyckte jag var en riktigt besserwisser. Hehe, det står jag för i så fall.


Kändisspaning

Idag på väg hem från skolan satt jag mitt emot Sanna Nielsen på tunnelbanan, det var lite roligt. Fast det var inte riktigt en slump ska jag erkänna, jag såg henne på perrongen och följde diskret efter henne. Hoppas jag var diskret i alla fall?!  Sen satt jag och tjuvlyssande på hennes telefonsamtal.

Ikväll kommer min moster Ingegerd och hennes Calle hit, trevligt.

Nu ska snart börja laga lite mat, kyckling och ris...

Ha en trevlig kväll i vårsolen!

Min dag

 
Jag tycker så mycket om min vårjacka från eve som jag köpte på JC idag.

Den här veckan är jag på dagis igen. Idag hade jag ett boksamtal med fem barn. Jag är ju på småbarnsavdelningen så jag hade begärt att få prata med fem- och sexåringarna, men fick två treåringar med också. Det var inte så lätt att diskutera Rödluvan med dem som ni kanske förstår... Jag gjorde också misstaget att låta dem rita och pussla medan jag läste. Tänkte att de kanske skulle kunna lyssna bättre då, men istället började de prata med varandra. Jag tror kanske att jag måste göra om den här uppgiften på fredag. Då ska jag vara en strängare fröken och begära att få prata med lite äldre barn :)

Ikväll blir det TV och lite skolarbete.

IKEA





Några av sakerna jag skulle kunna tänka mig. Någon som vill följa med?

Det är vår!

Läste att det kanske kommer införas en slags lärarlegitimation, som man får först efter att man är klart utbildad och har jobbat ett år under ledning av en handledare. Jag tycker det låter jobbigt och onödigt. Jag vill i alla fall inte "tvingas" bo kvar Stockholm när jag färdig utbildad. Men förhoppningsvis kommer detta förslag genomföras först senare.

Jag har märkt en dålig vana jag har, jag är riktigt dålig på artighetsfraser. Såhär kan det se ut när jag kommer till skolan t.ex.

Klasskamrat: Hej Camilla! Hur är läget?
Camilla: Jo det är väl sådär... Lite trött, känns som jag inte har vaknat ännu.
Klasskamrat: Usch då
Camilla: *tystnad*

Jag glömmer alltid bort att fråga "Hur är det med dig då?" Kanske för att alla ändå bara svarar "bra" oavsett hur de mår. Men jag vill ju inte uppfattas som otrevlig så jag får försöka skärpa mig.


Sovmorgon

Hallå!

Igår började min nya kurs som handlar om barnlitteratur. Det verkar intressant och ganska "lätt", tror inte att det är många svåra termer och liknande att lära sig. Vi är indelade i tre grupper: förmiddag, eftermiddag och blandad. Jag är i den blandade gruppen, så jag får sovmorgon ibland och får sluta tidigt ibland. Imorgon är jag ledig och kan ta igen en dag på förskolan.

P.S. Hon som spelar Nadja i "Bert" går i min klass! Jag tyckte hon liknade och enligt Wikipedia är det hon. Lite konstigt att jag kände igen henne, men jag ju var ett stort Bert-fan som liten.

RSS 2.0