Kul dag!

Jag fick ett mycket positivt besked när jag loggade in på Stockholms studentbostäder idag. Ett erbjudande om en lägenhet på Lidingö från 1 januari! En egen, omöblerad lägenhet. Självklart tackade jag ja. Kontrakt ska skrivas innan 3 december.

image23
Bild från sssb.se

Lite annan information om lägenheten. Den är på andra våningen av sju, har balkong, finns bastu i huset, 24 kvm, hyra 3586 (ajaj) och tyvärr hyra också under sommarmånanderna (ovanligt när det gäller studentbostäder). Men det gäller att jobba hårt  under loven bara. Och antagligen blir det en sväng till IKEA på jullovet!

Praktiken var också rolig. Barnen var söta och personlen snälla! Och ikväll är det Bonde, don't miss. En liten konflikt är det enda molnet på himlen idag...

En insikt

Jag har kommit på en grej... Om det är något som känns jobbigt att göra typ (diska, dammsuga, plugga, betala räkningar osv.) är det lika bra att göra det med det samma. Nej förresten, man måste inte alltid diska precis efter att man har ätit, men så fort man börjar tänka "vad jobbigt jag orkar inte" blir det till en så stor grej och det känns värre att göra det än vad verkligen är. Så är det för mig i alla fall, att städa är ju inte så jobbigt egentligen. I själva verket känns det bara bra när man har det gjort, det är mest tanken på att göra det som är jobbig. Det här blev lite komplicerat, men jag hoppas ni förstår mitt resonemang. Idag är jag ledig men har redan storstädat fastän klockan bara är ett! Nu väntar lite plugg, hoppas jag kan fortsätta med min stränga disciplin!

Min helg

Jag är trött men har en massa att göra. Sitter nu vid datorn och dricker ett gott te. Ute är det redan kolsvart, lite snö skulle kanske lysa upp? Tänk att om bara drygt en månad är det ett nytt år och vi går mot ljusare tider...

Igår var jag och Joel på Kista galleria och shoppade. Joel köpte en digitalkamera och två tröjor. Jag köpte en blå, lite längre kofta på Lindex och två andra toppar. På kvällen lagade vi quesedillas och tittade på The Office, en jätterolig serie. TV-utbudet på lördagar är verkligen inte så bra tycker jag.

På onsdag börjar min praktik. Det ska bli spännande! Hoppas barnen är snälla. Men det tror jag nog.
Nej nu: städa, plugga och laga mat... Eller kanske jag ska vila på sängen först.

                 


Idag & imorgon

Idag:

* Var i skolan från 10.00-15.30. Planerade temaarbetet som ska redovisas i 30 minuter imorgon. Temat är barns framtidsdrömmar och vi har jämfört resultaten av våra intrervjuer ur ett genusperspektiv. Jag hade också individuellt samtal med läraren som tyckte min flummiga examinationsuppgift var bra men lite kort.

* Åkte till Södertälje. Det tog 1½ h p.g.a. två tågbyten... Jag matade och busade med Elliot. Fick Ericas gamlas fuskläderjacka och åt tortillas! Trevligt.

Imorgon:

*Skola och redovisning från 9.00-16.00

* Städa lägenheten ordentligt

* Titta på TV och möta Joel som kommer till Tekniska på kvällen!

Plugg och mat

Jag hade en så jobbig examinationsuppgift som jag har lämnat in nu! Uppgiften hette "Min resa in i Kungsholmens partnerområde" och man skulle i princip skriva om allt kan om Kungsholmen. Det har mestadels bara varit självstudier och jag har ju knappt varit på Kungsholmen annat än när jag varit på lärarhögskolan... Så det är lite svårare för mig jämfört med de som bor här! Men men, nu är den inlämnad i alla fall.

När man bor ensam och lagar middag händer det lätt att man äter rätt mycket har jag märkt. Jag lagar inte dierkt bara en portion fastän det bara är jag själv som ska ha. Det gör inget att jag äter mycket, problemet är att det är så dyrt med mat i Stockholm tycker jag! Funderar om jag kan komma med Erica och storhandla någon gång.


image14

Det här lär vara en lagom stor portion...


Doobidoo

Min pluggmotivation är bortblåst men jag orkar inte stressa upp mig. Det ordnar sig nog, men lite måste jag plugga ikväll i alla fall. Jag och Joel funderar lite på vad man kan göra i helgen. Bowla, bliutflykt eller ut och äta? Vet inte vad det blir.

I korvkiosken som ligger nära mig står det att de säljer extra god saltgurka från Åland. Kanske borde testa? Snart måste jag börja söka bostad igen. Tror jag ska annonsera i ålandstidningarna och höra i alla fall. Studentrum borde jag kunna få om jag så önskade med mina ködagar, men helst vill jag ha eget kök förstås. Bäst att börja söka i tid i alla fall även om det inte är panik ännu.

P.S dag när jag åkte t-bana var det en kvinna som påpekade att mitt skosnöre var öppet och att jag borde knyta det. Jag svarade bara "jaha". Förstår inte varför man orkar bry sig om det?

Update

Jag tycker så synd om alla som kikat in på min blogg utan att få läsa något nytt, vet själv hur besviken man kan bli. Så här kommer ett litet inlägg på kvällskvisten.

Angående Bonde söker fru:

* jag tycker Jessika inte verkar speciellt intelligent, med tanke på det där pratet om hamburgare och strutsägg??
* varför filmar de bara två av Fredriks tjejer?
* Sofia (eller vad hon nu hette som Fredrik gillar) tycker jag också verkar lite konstig och tillgjord på något sätt

Skulle vilja tända det chokladdoftande ljuset jag fick av Ingegerd i födelsedagspresent, men är rädd att jag skulle bli extremt godissugen. Det är ändå läggdags nu....

Polis, pilot och prinsessa

Det var vad barnen jag intervjuade ville bli när de blev stora! Väldigt traditionellt könsuppdelat måste jag säga. Vad man egentligen gjorde som prinsessa var dock oklart. Den ena flickan (intervjuade två flickor 4 och 5 år som båda båda ville bli prinsessa) tyckte att det verkade lyxigt att vara prinsessa och man fick äta efterrätt varje dag. Är det här med vilja bli prinsessa något modernt påfund? Har inget minne av att barnen på min tid ville bli det.

Det börjar bli dags att klippa sig och som vanligt surfar jag runt på hårsidor på nätet för att söka inspiration, men utan resultat... Jag förstår inte vilken sorts ansiktsform jag har heller, så jag kan inte gå efter det när jag ska se vad jag passar i. När jag frågade frissan senast jag klippte mig kunde hon heller inte säga vilken ansiktstyp jag är. Lugg eller inte? Spara eller klippa lite mer på längden? Knepigt...

Mina planer

Ikväll ska två tjejer från min gamla klass komma över på kvällsfika på skoj. Men jag kan inte bjuda på kaffe eftersom jag inte har en kaffebryggare! Jag ska dock få ärva Ericas gamla så det löser sig. Man vill kunna dricka lite kaffe hemma, inte lika gott med kaffe från automater tycker jag. Idag gjorde jag en omelett till lunch. Tror det blir nudlar till middag... Jag ska antagligen möta min stackars mor vid tekniska ikväll. Hon ska åka till Södertälje men är inte så haj på tunnelbanesystemet.

Jag har en 300 sidors bok att läsa tills imorgon. Har inte börat än... Men jag tror faktiskt inte det är så viktigt att läsa hela, vi brukar ändå inte diskutera dem så mycket på seminarierna. Boken handlar om genusskillnader och verkar rätt intressant. Författaren observerade en gymnasieklass under ett år och det roliga är att en i min klass nu gick i den klassen då så hon finns med i boken, men under annat namn.

Nu ska jag diska lite! Trevlig kväll!

Födelsedag

Igår var jag på besök på förskolan jag ska ha VFU på (verksamhetsförlagd utbildning). Jag ska vara på avdelningen med de minsta barnen, 1-3 år. De var jättesöta! Förskolan ligger precis bredvid lärarhögskolan, så det är ju skönt. Igår flyttade jag också in till lägenheten så nu har jag en egen liten lya. Det är jättemycket trafik utanför fönstret, men bra ljudisolerat. Möblerna här känns lite 70-tal och motsvarar inte riktigt min inredningsstil, men det är ju inte så mycket att göra åt. Erica, Robban och Elliot var här ikväll och fick lite fika. Elliot försöker genast sätta sig upp om man lägger honom på golvet fast han kan inte riktigt ännu och fastnar i en sit-up liknande ställning, gulligt.

Ja, nu är man 21. Det känns bra faktiskt, ingen åldersnoja här. Jag tycker man blir klokare ju äldre man blir och jag längtar inte alls efter att vara 18 igen om jag ska vara ärlig! Ikväll missar ni väl inte Bonde söker fru? Fredrik är ju bara för underhållande!

Om mig och Åland

Om någon här i Stockholm frågar mig varifrån jag kommer förvandlas jag till en Stolt Ålänning. Kanske blir man mer patriot när man lämnat sitt "land"? Jag berättar gärna om hur det är att komma från Åland och om samhället där i stort för ovetande svenskar. I själva verket blir jag nästan lite besviken om de inte frågar något om Åland alls...

Åland är bra på många sätt. Men jag tycker också det är roligt att prova bo någon annanstans ett tag. Enda problemet med Åland är att det är lite för litet enligt mig. Jag tycker Mariehamn gärna skulle få ha 15-20.000 invånare och hela Åland ca. 40.000. Tyvärr bor det också för då "unga vuxna" på Åland enligt mig. Många som börjar studera i Sverige eller på andra ställen blir kvar där. Jag hoppas många "bortastuderande" och andra ålänningar återvänder till Åland så att jag inte känner mig så ensam den dag jag flyttar tillbaka!

image12

Hur känner ni andra ålänningar för er hembygd? Vad är bra och vad är dåligt?

Mina planer

Jag har en händelserik vecka framför mig tror jag. Har varit lite krasslig i helgen men det hoppas jag går över för det har jag verkligen inte tid med dennna veckan:

Måndag: individuellt samtal med läraren från förra kursen, seminarium, ordna praktiska saker för flytten
Tisdag: träffa Lisa, packa ihop mina saker och flytta!
Onsdag: Fyller 21, R, E och E troligtvis på besök
Torsdag: heldag i skolan, annars?
Fredag: Skola, Joel kommer på kvällen
Lördag: Elliots dop
Söndag: Joel åker hem

Det var nog mera, kommer inte på dem nu! Nu ska jag sova.

RSS 2.0