Ett poäng ifrån...

Jag är lite rolig.... Jag lägger inte ner så hemskt mycket möda på skolarbeten, men jag blir ändå upprörd om jag "bara" får G (vi har betygen G och VG). Nu fick jag 18 poäng på hemtentan, det krävdes 19 för VG. Det tycker jag är irriterande... På salstentan låg jag också precis på gränsen, skulle ha fått VG om jag inte ändrat några svar i sista minuten... Nåja nu ska jag försöka njuta av sol och sommar istället. Betyg är ju faktiskt världsliga saker!

Kaffe med mjölk...

är så gott! Har börjat köpa hem mjölk trots att jag inte dricker det, men jag vill ju ha det i kaffet. Det har resulterat i att jag får steka plättar nån dag veckan för att bli av med mjölken.

Idag skulle bli min stora städdag. Men jag har inte gjort så mycket än... Städat "kök" och badrum bara. Nåja några timmar kvar av dagen är det. Ska i alla fall skura golvet. Idag har jag också mejlat om byte av praktikplats, så nästa termin får jag kanske testa på att vara i en skola. Ska bli intressant att se vad jag tycker om det.

Jag kommer att sakna Joels bil! Den ska skrotas om någon dag. Den gick inte igenom besiktningen och han tyckte inte det var någon idé att fixa igång den. Men lite sorgligt är det nog. Ja just det städa var det...


Music

Jag lyssnar alldeles för lite på musik tror jag! Sitter och letar på youtube efter nya favoriter, men har inte fastnat för nån än. Därför vill jag veta, vilka är era favoriter just nu? OBS, jag är allätare =)

Rom och annat

Ojoj, blogginspirationen är verkligen låg nu! Har rätt mycket i skolan nu, flera examinationsuppgifter på raken... Idag gjorde jag och Sara vår gemensamma del men jag har en del kvar. På måndag ska det vara inlämnat. 

Rom var verkligen mysigt.. Förutom tre "attacker": en allergiattack, en spyattack och en hemlig... (eller hur Erica och Bea?). Både jag och Erica kände oss allergiska och nös som galningar en dag. Den första dagen gjorde jag en numer klassiker (samma sak hände på Tenreiffa) och spydde på stan. Jag måste ha en känslig mage eller nåt. Vi besökte kända platser som Fontani di Trevi, Spanska trappan, Colosseum (gick ej in där) samt Vatikanen. Där var det lång kö för att komma in, men takmålningarna i Sixtinska kapellet var väl värda att se. Hade ju kameran med, men batterierna verkar vara slut, så bilder kommer senare!

Ikväll blir det Ålandsfärjan. Ska ta med datorn så jag kan skriva på arbetet... Åker tillbaka imorgon så det blir verkligen en kort visit.

Hoppas det går bra för Norden i eurovision ikväll!

Lyckan kommer, lyckan går

Så blir du lycklig är en vanlig rubrik i tidningar. Jag tror inte riktigt på det där.

Ingen människa kan väl  vara lycklig jämt. Visst kan man vara oerhört nöjd med sitt liv, men jag tror att få går omkring och känner den där känslan av lycka dagarna i ända. Sedan spelar det heller ingen roll hur bra man tjänar eller mycket saker man äger. Jag tror inte att vi i vår del av världen är lyckligare än de som lever på fattigare platser.

För mig är lycka en känsla, precis som alla andra. Därför tror jag inte på att kämpa för att vara lycklig hela tiden. Livet blir ändå aldrig perfekt. Det låter kanske krasst - men det räcker med att vara nöjd för det mesta. Hur skulle vi annars kunna uppskatta våra lyckliga stunder?

/Filosofen


Sol i sinne trots finne

Känner mig glad idag! Brukar inte vara sån som påverkas av vädret, men det kan nog vara så idag. För jag kan inte påstå att det händer det mycket spännande i mitt liv för tillfället. Ska sätta mig på balkongen och läsa lite ikväll tror jag.

Kom att tänka på att jag har bott på fyra olika platser det senaste året. Lite kul är att då jag tflyttade till Stockholm bodde jag först i en riktig förort (Hagsätra), sen bodde jag ganska centralt i Vasastan och nu bor jag i en "fin" stadsdel, Lidingö. Så jag har fått uppleva lite av varje.

P.S Hur länge kan en finne överleva? Jag har haft en enorm på kinden nu i tio dagar...


 Bildbeviset


Nedräkningen har börjat

3 veckor och 5 dagar kvar till sommarlovet. Har börjat längta ordentligt nu. Inte för att det är mycket i skolan, för det är det inte alls. Åtminstone inte nu när jag precis har börjat en ny kurs igen. Men det ska bli skönt att få vara på ett och samma ställe och slippa åka Ålandsfärjan så ofta... Att jobba på Hallen känns ju lite uttjatat, men jag tycker åtminstone om arbetskompisarna. I sommar ska jag bo hos Joel i hans lilla etta. Det kommer att bli trångt, men vi är nog vana med det! Hoppas det blir en härlig sommar!

image65

Åländsk sommar


RSS 2.0