En lång människas dagbok

Konversation mellan mig och gubbe ca. 70 år i väntan på bussen imorse:

Gubbe: Får jag fråga dig en sak?
C: Javisst?
Gubbe: Hur lång är du?
C: 1.79 tror jag
Gubbe: Jamen det är ju helt fantastiskt
C: hehe...
Gubbe: Är det genetiskt eller?
C: Nja, min mamma är rätt lång men inte min pappa
Gubbe: Jamen det är ju fantastiskt, helt otroligt.
C: ???

Antar att han menade det som nån sorts komplimang och det var ju lite roligt men jag kunde inte hjälpa att jag kände mig lite, tja vad ska man säga, utpekad. Jag tänker inte ofta på att jag är så lång. Som liten var jag ganska kort så jag kanske fortfarande inte har vant mig med att vara lång? Ibland kan jag se en lång tjej på stan och tänka "oj, hon var lång" men när jag går förbi märker jag att jag är minst lika lång. För det mesta trivs jag nog rätt bra med att vara lång, men längre än det jag är skulle jag inte vilja vara!

Idag pratade seminarieläraren om tidsbristen på kursen och att vi inte skulle stressa upp oss. Tidsbrist? tänkte jag då. Igår var jag t.ex.helt ledig. Vi har fyra veckor på att läsa fyra böcker, men p.g.a. "tidsbristen" behöver vi inte läsa hela. I snitt har vi kanske föreläsning eller seminarium två timmar per dag. Vi har en tenta, men fyra lediga läsdagar innan. Dessutom får man ha böckerna med sig på tentan. Så NEJ jag är inte direkt stressad under denna kurs.


Freitag

Jag har ju skrivit om lite sammanträffande tidigare och jag tänkte nu berätta om ett till. Det finns nämligen ett lesbiskt par som det känns som jag träffar på överallt. Åtminstone en av dem bor i mitt hus, men det är inte här som jag ser dem så ofta. De har varit på bussen till Kapellskär och så har jag stött på dem (misstolka inte...) på tunnelbanan nästan varje vecka. Igår såg jag dem på söder i olika butiker...

Idag ska jag till Södertälje och äntligen hälsa på Elliot. Ska förstås också bli roligt att träffa Erica och Robban! Jag är jättetrött idag, var på så bra humör efter den roliga dagen igår att jag inte kunde somna.... Det måste jag ha fått från dig, Ingegerd ;) Får sällskap på tåget av Katta som bor i Södertälje. Katta är alltså ingen katt utan min kompis. Hehehe.

Trevlig helg!


Happy face

Vilken rolig dag jag har haft idag! Först var jag på ganska tråkig föreläsning men sen träffade jag Joels mamma, Joels syster och Joels moster i stan. Var var Joel då undrar ni säkert. Han var inte så sugen på att komma med när det handlade om shopping... Vi gick i en massa mysiga second hand butiker på Söder. Varför har jag inte gjort det tidigare? Det fanns hur mycket som helst som var fint. Jag köpte en jättefin mörkblå sommarklänning. När vi shoppat klart gick vi till en supermysig restaurang vid Slussen. Dit kom också Joels kusin Jonas. Man satt på en inglasad verandra och såg ut över Stockholm. Maten bestod av en vegetarisk buffé och det var otroligt gott. Bara 90 kronor kostade det om man var studerande. Dit vill jag gå igen!


Ditt och datt!

Idag har jag jobbat ganska bra med hemtentan som ska vara inne klockan 16 imorgon. Men jag märker ändå att jag började alldeles för sent med den, lär sitta och panikskriva imorgon! Skrivandet går lite trögare än vanligt för mig.

I helgen var jag på Åland igen. I lördags var det ju alla hjärtans dag, jag fick lite choklad av Joel men jag fick inte direkt ha den ifred :) På kvällen åt vi middag hos hans föräldrar och kollade på melodifestivalen där. På söndag fyllde min gulliga mormor 83 så då hälsade jag och mamma på där. Det var trevligt!

Nä om man skulle skriva lite till då...


Plugget

Det är ganska mycket i skolan nu. Igår lämnade jag in en uppgift (faktiskt innan deadline, hör och häpna...) och imorgon ska gruppen ha en halv timmes redovisning. Man fick gärna använda teater så då kom jag på idén TV-debatt. Jag ska va utbildningsminister Jan Björklund. Tror det kan bli ganska roligt, i alla fall för oss som spelar. Efter imorgon har jag flera böcker att läsa och sedan är dags att börja på uppsatsen som ska lämnas in i nästa vecka. Den här kursen läser vi sociologi och pedagogik, ganska intressant. Nåväl, ska inte tråka ut er med skolgrejer...

Jag saknar Elliot, stackarn har magsjuka så jag kan inte träffa honom! Han är verkligen världens gulligaste och roligaste. Tror det kan bli ganska roligt att i framtiden få jobba med småttingar som nästan är lika gulliga som han =)

P.S Föds det bara killar nuförtiden?! Kollade nyss nyfödda på tidningarnas sidor, på nyan var de t.ex. de nio senaste nyfödda bebisarna pojkar.


Sammanträffanden

Nu är jag hemma på ön igen, det var ett tag sen! Sov väldigt länge idag men ska försöka börja plugga lite idag. Sen ska jag och Debbie motionera lite också!

Ibland är världen väldigt liten! Jag känner en Pamela som jag var på fest hos i december. Där visade det sig att hennes nära vän också var nära vän med Bea (Robbns lillasyster). Dessutom känner Erica och Robban Pamelas kusin. Men igår på facbook märkte jag ett till sammanträffande med samma Pamela. Pamela är också kompis med Sofia P, min klasskompis i gymnasiet! Lite märkligt tycker jag!


Sick dream!

Hallå i stugorna!

Helgen har varit trevlig. Joel var här och vi var på bio inne Stockholm igår. Vi såg Bejamin Buttons otroliga liv  och den var riktigt bra, vilket var tur eftersom den var nästan tre timmar lång... Jobbigt att sitta i biosalongen så länge om det är en dålig film. I fredags var jag en sväng till Södertälje med mamma som var där i helgen. Planerna idag är att ta en långpromenad, städa upp lite(jag måste alltid städa när Joel har varit här), plugga och ta det lugnt.

Vilken SJUK dröm jag hade inatt. Jag drömde om en förmänskligad gris. Grisen kunde gå på två ben, prata, sjunga och spela piano. Fattar inte varifrån jag fick det!

RSS 2.0